Receptes

Broilera fileja ar putraimdesu un plūmēm

Sastāvdaļas

Nepieciešamais
4 Atdzesēti cāļa stilbi
1 ķiploka daiviņa
2-3 Rīgas Miesnieks putraimdesas
12 kaltētas melnās plūmes
2 šķēlītes Rakvere bekons amerikāņu gaumē
1 tēj.k. kaltēts timiāns
sāls, pipari
timiāna zariņš

Pagatavošana

Pildījumam sakapā bekonu, plūmes un ķiploka daiviņu nelielos gabaliņos. Putraimdesām noņem apvelku un saberž pildījumu, līdz tas kļūst viendabīgs. Apbrūnina bekonu, pievieno ķiploku, putraimdesas pildījumu, timiānu, visu vienmērīgi saimaisa un apbrūnina apmēram 5 minūtes. Pievieno plūmes, visu samaisa un garšai pievieno sāli un piparus. Ļauj maisījumam atpūsties istabas temperatūrā. Broilera stilbu atkaulošanai (ja nepieciešams) izgriež kaulu no augšstilba daļas. Ar asu nazi nogriež gaļu no kauliem. Atkārtojiet to pašu ar ar atlikušajām broilera kājām. Piepilda broileru kājas ar pildījumu, kas ir istabas temperatūrā, un aizver augšstilba daļas atveri ar zobu bakstāmajiem kociņiem. Broilera kājas cep 200 grādu temperatūrā aptuveni 45-50 minūtes, līdz tās ir zeltaini brūnas. Pirms pasniegšanas izņem zobu bakstāmos kociņus un piesien nelielu timiāna pušķīti pie katrad broilera kājas apakšdaļas. Pasniedz uzreiz. Mēs iesakām izmantot brūkleņu ievārījumU un kraukšķīgus krāsnī ceptus kartupeļus kā piedevas.

Līdzīgi produkti