Cāļa aknu pastēte ar dzērvenēm un rozmarīnu

Sastāvdaļas

300g cāļa aknas

1 sīpols

1 ķiploka daiviņa

50g žāvētas dzērvenes

2 pipari

6 kadiķogas

1 lauru lapa

150g sviests

75ml ogu vīns

1 tēj.k. kaltēts ingvers

1 ēd.k. samalcināts svaigs rozmarīns (vai 1/2 tēj.k. kaltēts)

sāls, pipari

virskārtai:

100ml svaigas vai saldētas brūklenes

1 ēd.k. cukurs

nedaudz rozmarīns

Pagatavošana

Sakapātu sīpolu apcep uz pannas sviestā aptuveni 10 minūtes līdz tas ir mīksts un nedaudz apbrūninājies. Pievieno ķiplokus un karsē vēl vienu minūti. Maisījumu ieliek blenderī vai traukā, kur vēlāk tiks sajaukta pastēte. Cāļa aknas nosusina un apcep uz pannas no abām pusēm aptuveni 2 minūtes. Ja nepieciešams, pievieno sviestu, kā arī sāli un piparus. Pēc tam aknas pievieno ķiploku un sīpolu maisījumam. Panna ielej vīnu, pievieno dzērvenes, samīcītas kadiķogas, piparus un visas pārējās garšvielas. Karsē zemā temperatūrā 5 minūtes, līdz vīns izskatās kā sīrups un dzērvenes ir mīkstas. Izņem lauru lapas un visu pievieno aknu-sīpolu maisījumam. Pievieno atlikušo sviestu, sakapātu rozmarīnu, sāli, piparus un samaisa. Maisījumu izberž caur šauru sietu un sadala pa tasītēm tā, lai būtu pietiekami daudz vietas paŗklājumam. Pārklājumam uzkarsē dzērvenes ar vīnu, cukuru un rozmarīnu 5-7 minūtes, līdz šķidrums kļūst biezāks. Dzērveņu maisījumu sadala pa tasītēm un ieliek ledusskapī, līdz tas ir pilnībā atdzisis.