Receptes

Cāļa gaļas bumbiņas ar ķirbju-kartupeļu biezeni un sarkano kāpostu salātiem

Sastāvdaļas

Nepieciešamais
1 Cāļa gaļas bumbiņas krējuma mērcē ar āboliem un dzērvenēm
500 g kartupeļi
300 g ķirbis
1 ķiploka daiviņa
30 g sviests
75 - 100 ml piens
150 g sarkanais kāposts
2 lapu kāposta (keila) lapas
4 ēd.k. dzērvenes
sāls, pipari, eļļa

Pagatavošana

Pagatavojiet salātus, nogriežot lapu kāpostam kātiņus un smalki sagriežot lapas. Pārkaisiet lapas ar nelielu daudzumu sāls un maigi ierīvējiet, līdz tās kļūst mīkstas. Sagrieziet sarkano kāpostu, cik vien smalki iespējams, pievienojiet lapu kāpostu un samaisiet.

Uzsildiet cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai, ieslēdzot grila režīmu ar ventilatoru. Noņemiet iepakojumu no cāļa gaļas bumbiņām un cepiet tās cepeškrāsnī aptuveni 15-25 minūtes. Sagrieziet kartupeļus un ķirbi kubiņos (aptuveni 3 cm diametra lielumā). Ielejiet katlā ūdeni, pievienojiet nedaudz sāls, nelobītu ķiploka daiviņu un kartupeļus ar ķirbi. Vāriet 10-15 minūtes vai līdz ķirbis un kartupeļi kļuvuši mīksti. Nolejiet ūdeni, nolobiet ķiploku un kārtīgi sastampājiet visus dārzeņus. Pievienojiet pienu, sviestu un sāli, ja nepieciešams. Pievienojiet sarkano kāpostu salātiem sastampātas vai veselas dzērvenes un nedaudz eļļas.

Lieciet uz šķīvja ķirbju-kartupeļu biezeni un cāļa gaļas bumbiņas. Pārlejiet ēdienu ar mērci, kas palikusi cepamtraukā. Pievienojiet ēdienam salātus un izbaudiet!

Recepte un attēls: Britt Paju