Cepeškrāsnī cepta vistas fileja ar baklažāniem un ķiršu tomātiem

Sastāvdaļas

2 atdzesēta cāļa fileja

1 baklažāns

250g ķiršu tomāti

1 ķiploka daiviņa

1 neliels sīpols

1 ēd.k. kaperi

1/2 tēj.k. čili pulveris

2 tēj.k. olīveļļa

1/2 tēj.k. oregano

1 ēd.k. balzametiķis

saujiņa bazilika lapas

sāls, melnie pipari

Pagatavošana

Stundu pirms gatavošanas atstāj broilera fileju istabas temperatūrā, nosusina ar papīru un pārkaisa ar sāli. Sakapā baklažānu, sīpolu un ieliek tos cepemajā pannā, kas pārklāta ar cepampapīru. Tad tos pārkaisa ar sāli, pipariem, oregano, pievieno 1 tējkaroti olīveļļas un visu labi samaisa. Cep 200 grādu temperatūrā 25 minūtes vai līdz brīdim, kad dārzeņi ir gandrīz gatavi. Visu pārliek keramiskā traukā, kurā satilpst dārzeņi un vistas fileja. Pievieno uz pusēm sagrieztus tomātus, kaperus, balzametiķi un samaisa. Vistas filejas uzliek virsū dārzeņiem un cep vēl 20 minūtes. Var izmantot arī to pašu cepamtrauku, ko izmantoja baklažānam, bet tādā gadījumā nebūs tik sulīgs rezultāts. Izņem no cepeškrāsns un ļauj tam 5 minūtes atpūsties zem folija. Pēc tam ēdienu uzliek uz šķīvjiem un kā mērci izmanto šķidrumu, kas ir pannas apakšā. Pārkaisa ar bazilika lapām. Šo ēdienu var pasniegt kopā ar pilngraudu makaroniem vai kvinoju.