Nepieciešamais | |
---|---|
250 | 'Klasiskais'' cālis cepšanai |
1 | sīpols |
2 | ķiploka daiviņas |
1 | selerija |
100g | čorizo desa |
1 ēd.k. | tomātu pasta |
400g | konservēti tomāti |
1 tējk. | kūpināta paprika |
1 tējk. | oregano |
1 tējk. | kaltēts timiāns |
1 | lauru lapa |
200g | pilngraudu rīsi |
100g | vārītas garneles |
400ml | vistas buljons |
sasmalcināts sīpols | |
sāls | |
pipari | |
cepšanai: | nedaudz eļļas |
Sagrieziet čorizo desu un papriku, sasmalciniet seleriju, ķiploku un sīpolu. Sautējiet čorizo desu uz pannas ar 1 tējk. eļļas. Pievienojiet sīpolu, seleriju, ķiplokus un cepiet aptuveni 5 minūtes uz vidēji lielas uguns līdz dārzeņi ir kļuvuši mīkstāki. Pievienojiet papriku, tomātu pastu, oregano, timiānu un lauru lapu un, nepārtraukti maisot, sildiet pāris minutes. Pievienojiet konservētus tomātus, rīsus un vārītu vistas buljonu un sautējiet pannā ar vāku aptuveni 25 minūtes līdz rīsi ir kļuvuši mīksti. Pievienojet vistas gabaliņus un sildiet vēl 5 minūtes.
*Vistas buljonu varat pagatavot arī no vistas kauliem un ādas, kas paliek pāri no cepeškrāsnī ceptās vistas. Ievietojiet vistas atlikumus katlā, pievienojiet aukstu ūdeni un vāriet. Samaziniet uguni, pievienojiet buljonam dārzeņus, piemēram, nedaudz sagrieztu burkānu, seleriju, sīpolus un ķiplokus. Ļaujiet buljonam vārīties uz lēnas uguns aptuveni 1 stundu. Ja virs buljona veidojas putas, nosmeliet tās.
Receptes un attēla autors: Britt Paju