Nepieciešamais | |
---|---|
1 | Cāļu šķiņķi klasiskā marinādē |
1 | avokado |
2 | vārītas olas |
300g | ķiršu tomāti |
1 | romiešu salātu galva |
1/2 | sarkanais sīpols |
sāls. pipari | |
svaigi zaļumi dekorēšanai | |
Salātu mērcei: | |
75ml | grieķu jogurts |
2 ēd.k. | majonēze |
50g | zilais siers (piemēram, rokfora) |
Grilējiet cāļa šķiņķus un ievietojiet tos kādā lielākā bļodā. Pievienojiet noskalotas romiešu salātu lapas. Sagrieziet tomātus, avokado un vārītas olas un ievietojiet bļodā, kārtojot ap cāļa šķiņķiem. Sagrieziet sīpolu smalkos gredzenos un pievienojiet pārējām sastāvdaļām. Pārkaisiet ar sāli un pipariem. Lai pagatavotu salātu mērci, grieķu jogurtam pievienojiet majonēzi un zilo sieru. Dekorējiet ar svaigiem zaļumiem, piemēram, pētersīli.