Receptes

Krāsnī ceptas cāļa kājiņas ar kartupeļiem un ziedkāpostu

Sastāvdaļas

Nepieciešamais
2 Atdzesētas cāļu kājas
1 sarkanais sīpols
4 ķiploka daiviņas
8 kartupeļi
~ 400 g ziedkāposts
1 sarkanā paprika
4 ēd. k. un 1 tējk. harisa vai adžika mērce
1 tējk. kaltēts timiāns
2 ēd. k. olīveļļa
jūras sāls
Pasniegšanai:
100 ml grieķu jogurts
liela sauja pētersīļi
granātābola sēklas

Pagatavošana

Nosusiniet cāļa fileju ar papīra dvieli un sānā ar nazi veiciet nelielus iegriezumus. Sagrieziet kartupeļus daiviņās un sīpolu mazākos gabaliņos. Saspiediet ķiploka daiviņas ar naža plakano pusi. Novietojiet cāļa kājiņas un sagrieztos dārzeņus cepampannā uz cepampapīra . Samaisiet harisa vai adžika mērci ar timiānu, eļļu un 1 ēd. k. jūras sāli. Pievienojiet mērci dārzeņiem un cāļa kājiņām un uzmanīgi samaisiet. Cepiet 200 grādu temperatūrā aptuveni 30 minūtes. Kamēr gaļa ar dārzeņiem cepas, nelielos gabaliņos sagrieziet papriku. Ielejiet katlā ūdeni, pievienojiet nedaudz sāls un uzvāriet. Ievietojiet katlā ziedkāpostu un vāriet 5 minūtes. Nolejiet ūdeni. Kad pagājušas 30 minūtes, kopš ievietojāt dārzeņus ar cāļa kājiņām cepeškrāsnī, pievienojiet ziedkāpostu un papriku, kārtīgi samaisiet un cepiet vēl 15 – 20 minūtes vai līdz sastāvdaļas kļuvušas zeltaini brūnas. Izņemiet ķiploka daiviņas no cepeškrāsns, saspiediet tās ar dakšu, pievienojiet jogurtu, citrona sulu, 1 tējk. harisa vai adžika mērci, pārkaisiet ar sāli un samaisiet. Sasmalciniet pētersīļus un pārkaisiet cāļa kājiņas un dārzeņus ar pētersīļiem un granātābola sēklām. Pasniedziet ēdienu ar jogurta mērci.

Līdzīgi produkti