Nepieciešamais | |
---|---|
1 | Cālis cepšanai ar gailenēm |
800g | skābēti kāposti |
70g | sviests |
250ml | ābolu sula |
75g | farīna cukurs |
1 ēd.k. | sāls |
100g | saldētas vai svaigas dzērvenes |
1 | kanēļa standziņa |
3 daiviņas | ķiploks |
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai. Ievietojiet visas sastāvdaļas, neskaitot cāli un dzērvenes, dziļākā cepampannā, viegli samaisiet, uzlieciet vāku un sautējiet cepeškrāsnī aptuveni 2,5 h. Periodiski sastāvdaļas samaisiet un pievienojiet papildu šķidrumu, ja nepieciešams. 1 h pēc kāposta sautēšanās, ievietojiet cāli ar cepammaisu cepeškrāsnī un cepiet, ievērojot pagatavošanas instrukciju uz produkta iepakojuma. Kad ēdiens ir gatavs, pievienojiet dzērvenes un samaisiet. Pasniedziet ēdienu siltu!
Recepte un attēls: Britt Paju