Receptes

Krāsnī cepts cālis ar sautētiem kāpostiem

Sastāvdaļas

Nepieciešamais
1 Cālis cepšanai ar ābolu-dzērveņu pildījumu
800g skābēti kāposti
70g sviests
250ml ābolu sula
75g farīna cukurs
1 ēd.k. sāls
100g saldētas vai svaigas dzērvenes
1 kanēļa standziņa
3 daiviņas ķiploks

Pagatavošana

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai. Ievietojiet visas sastāvdaļas, neskaitot cāli un dzērvenes, dziļākā cepampannā, viegli samaisiet, uzlieciet vāku un sautējiet cepeškrāsnī aptuveni 2,5 h. Periodiski sastāvdaļas samaisiet un pievienojiet papildu šķidrumu, ja nepieciešams. 1 h pēc kāposta sautēšanās, ievietojiet cāli ar cepammaisu cepeškrāsnī un cepiet, ievērojot pagatavošanas instrukciju uz produkta iepakojuma (Tallegg pildīto cāli ar āboliem un dzērvenēm cep aptuveni 1 h 30 min). Kad ēdiens ir gatavs, pievienojiet dzērvenes un samaisiet. Pasniedziet ēdienu siltu!

 

Recepte un attēls: Britt Paju