Krēmīgā cāļa filejas pasta ar sēnēm un cukīni

Sastāvdaļas

400g atdzesēta cāļa fileja

400g pilngraudu penne pasta

1  ķiploka daiviņa

200g savvaļas sēnes

1 neliels cukīni

6 saulē kaltēti tomāti

100ml baltais vīns (pēc izvēles)*

200ml 35% saldais krējums

50g rīvēts parmezāna siers

1 ēd.k. smalcināti pētersīļi

sāls, pipari, nedaudz sviests

Pagatavošana

Lielā katlā uzvāriet ūdeni un pievienojiet tam nedaudz sāls. Vāriet makaronus līdz tie ir vidēji mīksti (sekojiet instrukcijai, kas norādīta uz produkta iepakojuma) un nokāsiet. Sagrieziet cāļa fileju pāris centimetrus lielos kubiņos un apcepiet uz pannas līdz tā ir zeltaini brūna. Noņemiet cāļa fileju no pannas, ievietojiet pannā sagrieztu cukīni, saulē kaltētus tomātus, sēnes, smalcinātu ķiploku un sildiet, nepārtraukti maisot, aptuveni 5 minūtes. Pārkaisiet ar sāli un pipariem, pievienojiet vīnu un ļaujiet tam gandrīz pilnībā izgarot. Ievietojiet cāļa fileju pannā un visu samaisiet. Kad mērce ir sabiezējusi, tā ir gatava. Pievienojiet mērci pastai un visu samaisiet. Ja nepieciešams, ievietojiet nedaudz pastas karstā ūdenī un samaisiet ar pusi no kopējā parmezāna siera daudzuma un pētersīļiem.

Ja nepieciešams, pievienojiet vairāk garšvielu. Ēdienu pasniedziet, pārkaisot ar atlikušo sieru un pētersīļiem.

*) – vīna pievienošana nav obligāta. Ja vēlaties ēdienam piešķirt nedaudz skābuma, gatavam ēdienam pievienojiet citrona sulu.

Recepte un attēls: Britt Paju