Nepieciešamais | |
---|---|
2 | Atdzesēta cāļa fileja |
1 | sīpols |
300 g | ķirbis |
2 | ķiploka daiviņas |
400 g | konservēti tomāti |
150 g | mocarella siers |
50 g | parmezāna siers |
1 tējk. | kaltēts oregano |
1/4 tējk. | čili pārslas (pēc izvēles) |
1 ēd. k. | olīveļļa |
~ 300 g | taljatelles vai tam līdzīgi makaroni |
100 g | ķiršu tomāti |
neliela sauja | bazilika lapas |
sāls, melnie pipari |
Nosusiniet cāļa fileju ar papīra dvieli, pārkaisiet ar sāli un pipariem un cepiet uzkarsētā pannā no abām pusēm aptuveni 2 minūtes. Izņemiet no pannas cāļa fileju un ievietojiet tajā sasmalcinātu sīpolu. Cepiet aptuveni 5 minūtes vai līdz sīpols kļuvis mīksts, pievienojiet sasmalcinātu ķiploku, ķirbja gabaliņus, oregano un čili pārslas. Cepiet vienu minūti, pievienojiet konservētus tomātus un viegli sasmalciniet tos ar lāpstiņu. Pievienojiet aptuveni 200 ml ūdens, sāli un piparus un sautējiet aptuveni 10 minūtes, līdz ķirbis kļuvis mīksts. Kamēr ēdiens sautējas, izvāriet makaronus, ievērojot instrukciju, kas norādīta uz produkta iepakojuma. Nolejiet ūdeni no makaroniem, atstājot katlā aptuveni 150 ml. Kad ķirbis kļuvis mīksts, viegli saspiediet to, izmantojot dakšu vai lāpstiņu. Pievienojiet makaronus un nedaudz ūdens, kurā tie vārījās. Maisiet, līdz izveidojas viendabīga masa. Lejiet masu cepamtraukā, vidū lieciet cāļa fileju. Sagrieziet mocarella sieru mazākos gabaliņos un pievienojiet makaroniem. Sarīvējiet parmezāna sieru un pārkaisiet ar to cāļa fileju un makaronus. Cepiet 200 grādu temperatūrā aptuveni 10 minūtes. Ļaujiet ēdienam 5 minūtes atdzist, tad pievienojiet ķiršu tomātus, bazilika lapas un baudiet!