Siltie cukīni-avokado salāti

Sastāvdaļas

1 zaļais cukīni

1 dzeltenais cukīni

1-2 avokado

10 redīsi

1 citrons

100 ml grieķu jogurts

2 ēd.k. smalcinātas piparmētras

2 ēd.k. smalcināti pētersīļi

2 ķiploka daiviņas

50 ml Extra Virgin olīveļļa

sāls, melnie pipari

Cāļa šašliks trīs sieru marinādē

Pagatavošana

Smalki sagrieziet ķiploku, samaisiet ar olīveļļu un smalcinātiem zaļumiem. Pievienojiet aptuveni 1 ēd.k. rīvētu citrona miziņu. Ļaujiet zaļumu-ķiploku marinādei nedaudz ”ievilkties”, paralēli sagatavojot pārējās grila sastāvdaļas.

Sagrieziet cukīni gareniskās, smalkās šķēlēs un pārkaisiet ar nelielu daudzumu sāls. Sagrieziet redīsus un pārkaisiet ar nelielu daudzumu sāls. Pievienojiet nedaudz citrona sulas un auksta ūdens, līdz redīsi ir nosegti. Sagrieziet avokado vairākās daivās un noņemiet mizu.

Ieziediet cukīni un avokado ar zaļumu-ķiploku olīveļļas mērci, atstājot bļodā 1 ēd. k. Grilējiet cukīni un avokado šķēles uz grila vai grila pannā. Ievietojiet sastāvdaļas bļodā. Izņemiet redīsus no ūdens un nosusiniet. Pievienojiet redīsus salātiem. Pagatavojiet salātu mērci, samaisot atlikušo ķiploku-zaļumu mērci ar grieķu jogurtu un nedaudz citrona sulas. Pārkaisiet ar nelielu daudzumu sāls un pipariem. Pievienojiet salātiem nedaudz jogurta mērces. Ja vēlaties, pirms pasniegšanas pievienojiet pāris piparmētru lapas un citrona šķēlītes. Pasniedziet kā piedevu Tallegg cāļu gaļas šašlikam trīs sieru marinādē.

 

Recepte un attēls: Britt Paju