Receptes

Siltie vistas salāti ar brokoļiem un saldajiem kartupeļiem

Sastāvdaļas

Nepieciešamais
400g Cāļa filejas strēmeles ar sieru
250g brokoļi
250g saldie kartupeļi
200g sarkanie kāposti
Cepšanai:
eļļa
Pasniegšanai:
dzērvenes, sēklu maisījums un asniņi
Mērcei:
6 ēdk. olīveļļa
1 tējk. medus
1 tējk. Dižonas sinepes
1 tējk. baltvīna etiķis
sāls,pipari

Pagatavošana

Mērcei paredzētās sastāvdaļas ievietojiet burkā, to aizskrūvējiet un kratiet līdz ir izveidojusies viendabīga masa. Sagrieziet kāpostu smalkās strēmelēs un samaisiet ar šķipsniņu sāls. Novietojiet kāpostus malā, lai tie kļūst mīkstāki, kamēr sagatavojat pārējās sastāvdaļas. Sagrieziet brokoļus smalkākās ziedkopās. Salātos varat izmantot arī brokoļu kātiņus – vispirms tos nomizojot un sagriežot smalkākos gabaliņos. Nomizojiet saldos kartupeļus un sagrieziet kubiņos. Uzvāriet katliņā ūdeni ar šķipsniņu sāls, pievienojiet saldos kartupeļus un vāriet 7 minūtes. Pievienojiet brokoļus un vāriet vēl 3 minūtes. Nokāsiet. Cepiet cāļa filejas strēmeles pannā ar eļļu, ievērojot instrukciju uz produkta iepakojuma. Ievietojiet kāpostus, brokoļus, saldos kartupeļus un cāļa filejas strēmeles vienā traukā un rūpīgi samaisiet ar ēdk. pagatavotās mērces. Sadaliet salātus uz diviem šķīvjiem vai ievietojiet lielākā bļodā un pārkaisiet ar dzērvenēm, sēklu maisījumu un asniņiem. Pārlejiet ar atlikušo mērci un ēdiens ir gatavs pasniegšanai!

 

Recepte un attēls: Britt Paju