Nepieciešamais | |
---|---|
1 | Cāļu gaļas šašliks trīs sieru marinādē |
Zaļo zirnīšu mērcei: | |
150 g | saldēti vai svaigi zaļie zirnīši |
1 | ķiploka daiviņa |
2 ēd.k. | parmezāna siers |
1/2 | citrona miziņa (tikai dzeltenā daļa) |
sauja | svaigs baziliks |
sauja | svaigi pētersīļi |
2-3 ēd.k. | olīveļļa |
sāls, pipari | |
Salātiem: | |
1 | neliels cukīni |
1/2 | sarkanais sīpols |
1 | avokado |
1 | aisberga vai citi salāti ar stingru tekstūru |
2 ēd.k. | baltvīna etiķis |
3 ēd.k. | olīveļļa |
3 ēd.k. | svaigs baziliks |
sāls, pipari |
Pagatavojiet mērci, maisot visas sastāvdaļas ar blenderi vai mikseri, līdz izveidojas vienmērīga masa. Pievienojiet nedaudz sāls un piparu un nolieciet to malā nedaudz ievilkties.
Lai pagatavotu salātus, sāciet ar mērci: nelielā burkā lejiet baltvīna etiķi, olīveļļu, pievienojiet smalki sagrieztas bazilika lapas, nedaudz sāls un piparu, un kārtīgi sakratiet. Salātu bļodā ievietojiet sagrieztu sīpolu, gareniski sagrieztu cukīni, ķiršu tomātu pusītes, avokado un smalki plēstas salātlapas. Visu samaisiet un pārlejiet ar mērci.
Grilējiet cāļa šašliku un pasniedziet ar salātiem un zaļo zirnīšu mērci.