Nepieciešamais | |
---|---|
6 | Atdzesēti cāļa stilbi |
500g | sīpoli |
3 | ķiploka daiviņas |
3 ēd.k. | kļavu sīrups |
2 ēd.k. | balzametiķis |
200ml | tumšais alus |
350ml | vistas buljons |
1 tējk, | kaltēts timiāns |
1 | lauru lapa |
1-2 ēd.k. | milti |
Cepšanai: | sviests un eļļa |
Kartupeļu pastinaka biezenim: | |
300g | pastinaks |
400g | kartupeļi |
50g | sviests |
150-200ml | piens |
sāls | |
Pasniegšanai: | maize un nedaudz zilā siera (pēc izvēles) |
Notīriet sīpolus un sagrieziet pēc iespējas mazākos gabalos. Visērtākais veids, kā to paveikt, ir , izmantojot virtuves kombainu vai dārzeņu rīvi. Pārkaisiet vistas stilbiņus ar sāli un pipariem, cepiet dziļā pannā, pievienojot nelielu daudzumu eļļas,aptuveni 4 minūtes līdz stilbiņi kļuvuši zeltaini brūni no abām pusēm un tad izņemiet no pannas. Pievienojiet sviestu, sīpolus un nedaudz sāls pannā, kurā tikko cepāt gaļu un cepiet pannā ar vāku uz vidējas liesmas aptuveni 15 minūtes līdz sīpoli kļuvuši mīksti. Noņemiet pannai vāku un nedaudz samaisiet sīpolus. Pievienojiet sasmalcinātu ķiploku, timiānu, balzametiķi un kļavu sīrupu un cepiet 2-3 minūtes līdz izveidojas spīdīga, karamelei līdzīga masa. Pievienojiet miltus, alu, lauru lapu un buljonu un uzvāriet. Pārlejiet iegūto masu cepešpannā. Ievietojiet cāļa kājas cepampannā un cepiet 200 grādos aptuveni 25 minūtes līdz cālis un sīpoli ir zeltaini brūni. Lai pagatavotu biezeni, notīriet un sagrieziet sīkākos gabalos pastinaku un kartupeļus un vāriet 15-20 minūtes līdz tie kļuvuši mīksti. Uzvāriet pienu ar sviestu. Nokāsiet dārzeņus un sastampājiet tos, pievienojiet piena-sviesta maisījumu un pārkaisiet ar sāli. Pasniedziet ar cāļa gaļu. Interesantākai garšas kombinācijai variet pārkaisīt ēdienu ar nelielu daudzumu zilā siera.