Vistas un ziedkāpostu karijs

Sastāvdaļas

500g atdzesēti cāļa stilbi

1 sīpols

1 ķiploka daiviņa

1 cm garš ingvera gabaliņš

1 sarkanais čili

300g ziedkāposti

1 tēj.k. kurkuma

1 tēj.k. malts koriandrs

2 ēd.k. zivju mērce

1 tēj.k. nerafinēts cukurs

400ml kokosriekstu piens

1 tēj.k. kokosriekstu eļļa

saujiņa spinātu lapas

Pasniegšanai:

vārīti rīsi vai kvinoja un svaigas bazilika lapas

Pagatavošana

Sakapā sīpolu, ingveru un ķiploku. No čili izņem sēklas un tad sakapā. Sagriez stilbiņus kumosa izmēra gabaliņos un cep eļļā ar sīpoliem, ķiploku, čill un ingveru 5 minūtes, kamēr tie kļūst zeltaini. Pievieno kokosriekstu pienu, zivju mērci, cukuru un gabaliņos sadalītu ziedkāpostu un ļauj sautēties pannā 10 minūtes, līdz ziedkāposts ir mīksts. Pievieno spinātus un samaisa. Pasniedz ar rīsiem vai kvinoju un svaigām bazilika lapām.