Receptes

Vistu iesmiņi ar zemesriekstu sviesta mērci

Sastāvdaļas

Nepieciešamais
500g Atdzesēta broilera fileja
Atdzesēti broilera šķiņķi
40g sviests
2 ēd.k. sojas mērce
Mērcei:
2 ēd.k. zemesriekstu sviests
3 ēd.k. karsts ūdens
2 ēd.k. sojas mērce
1 laims
Pasniegšanai:
svaigi dārzeņi - dārza salāti, redīsi, tomāti, gurķis, asni, loki un čili

Pagatavošana

Koka iesmiņus iemērc karstā ūdenī uz 30 minūtēm. Kamēr iesmiņi mērcējas, pagatavo zemesriekstu sviesta mērci. Zemesriekstu sviestu sajauc ar karstu ūdeni, tad pievieno sojas mērci un laima sulu. Mērci noliek malā. Gaļu sagriež strēmelītes šķersām muskuļu šķiedrām un uzdur uz iesmiņiem. Izkausē sviestu un tam pievieno sojas mērci. Vistas strēmelītes cep aptuveni 10-12minūtes, ik pa laikam apgriežot un apsmērējot ar sviesta un sojas mērces maisījumu. Pasniegšanai izmanto svaigos dārzeņus un zemesriekstu sviesta mērci!