Nūdeļu salāti ar cāļa gaļu un pikanto zemesriekstu mērci

4-6

Sastāvdaļas

300g atdzesēta cāļa fileja

1 ķiploka daiviņa

1 tējk. rīvēts ingvers

150g sarkanais kāposts

150g svaiga kāpostgalva

150g burkāni

100g rīsu nūdeles

100g diedzētas zeltainās pupiņas

2 zaļo sīpolu kātiņi

sauja koriandra lapas

sauja zemesrieksti

Mērcei:

3 ēd.k. zemesriekstu sviests

1 laima sula

1 ēd.k. sojas mērce

1 ēd.k. srirača mērce

1 tējk. medus

Pagatavošana

Apcepiet pannā ar nelielu daudzumu eļļas nelielos gabaliņos sagriezto cāļa fileju ar sasmalcināto ķiploku daiviņu un sarīvēto ingveru un pārkaisiet maisījumu ar nelielu daudzumu sāls. Sagrieziet kāpostu pēc iespējas smalkākās strēmelēs un sarīvējiet burkānus vai sagrieziet smalkās strēmelēs, izmantojot kulinārijas nazi vai spirālveida griezēju. Katlā uzvāriet ūdeni, ieberiet nūdeles un vāriet 4-5 minūtes, nokāsiet ūdeni un noskalojiet nūdeles ar aukstu ūdeni. Ievietojiet cāļa fileju, nūdeles un dārzeņus lielākā bļodā, pievienojiet zeltainās pupiņas, koriandra lapas, sasmalcinātus zaļā sīpola kātiņus. Mazākā bļodā samaisiet zemesriekstu sviestu ar sojas mērci, medu, laima sulu un srirača mērci. Maisot, pakāpeniski pievienojiet pietiekami daudz ūdens, lai iegūtu relatīvi škidru mērci, kas viegli pārklātu salātu sastāvdaļas. Pievienojiet sausā pannā apceptus un sasmalcinātus zemesriekstus un salātus samaisiet.

Srirača is pikanta čili mērce, kas ir plaši sastopama Taizemē un Vjetnamā. To bieži izmanto Āzijas ēdienu pagatavošanā, bet ne tikai. Srirača piešķir labu garšu arī, piemēram, grilētiem cāļa spārniņiem vai brokastu omletei. Sriraču iespējams arī samaisīt ar majonēzi un izmantot kā burgeru mērci.

Recepte un attēls: Britt Paju