Nepieciešamais | |
---|---|
2 | Atdzesēta cāļa fileja |
1 | ola |
100 g | rudzu milti |
100 g | rīvmaize |
1 | neliels cukīni |
200 g | gailenes |
200 g | tomāti |
1 | zaļā sīpola kātiņš |
1 ēd.k. | citrona sula |
dilles | |
sāls, pipari | |
eļļa un sviests cepšanai | |
Mērcei | |
75 ml | biezs jogurts (piemēram, grieķu) |
1 tējk. | maigas sinepes |
1 ēd.k. | majonēze |
Sagriež cukīni smalkās šķēlēs un samaisa ar citrona sulu un šķipsniņu sāls. Pievieno smalcinātas dilles un ļauj visam ‘ievilkties’. Lai pagatavotu mērci, samaisa jogurtu ar majonēzi un sinepēm. Notīra gailenes, garākās sagriežot uz pusēm.
Cāļa filejai pārliek pāri pārtikas plēvi un klapē no abām pusēm, līdz tās ir aptuveni 1 cm biezas. Pārkaisa ar sāli un pipariem, apviļā miltos, tad sakultā olā un beigās rīvmaizē. Uzkarsē pannu, pievieno bagātīgu daudzumu eļļas un cep fileju no abām pusēm aptuveni 3-4 minūtes, līdz tā kļuvusi zeltaini brūna.
Notīra pannu, pievieno sviestu, gailenes un sīpollokus. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Cep uz pannas aptuveni 5 minūtes.
Pasniedz, šniceles novietojot uz virtuves dēlīša vai servēšanas trauka, pārlej ar mērci, pievieno gailenes, cukīni, tomātu šķēlītes un pārkaisa ar zaļumiem. Ja Jums ir neliela izmēra virtuves dēlītis, tad salātu sastāvdaļas un mērci var ievietot atsevišķās bļodās un pasniegt kā piedevu.