Uzkodu šnicele un gaileņu-cukīni salāti

Sastāvdaļas

2 atdzesēta cāļa fileja

1 ola

100 g rudzu milti

100 g rīvmaize

1 neliels cukīni

200 g gailenes

200 g tomāti

1 zaļā sīpola kātiņš

1 ēd.k. citrona sula

dilles

sāls, pipari

eļļa un sviests cepšanai

Mērcei

75 ml biezs jogurts (piemēram, grieķu)

1 tējk. maigas sinepes

1 ēd.k. majonēze

Pagatavošana

Sagriež cukīni smalkās šķēlēs un samaisa ar citrona sulu un šķipsniņu sāls. Pievieno smalcinātas dilles un ļauj visam ‘ievilkties’. Lai pagatavotu mērci, samaisa jogurtu ar majonēzi un sinepēm. Notīra gailenes, garākās sagriežot uz pusēm.

Cāļa filejai pārliek pāri pārtikas plēvi un klapē no abām pusēm, līdz tās ir aptuveni 1 cm biezas. Pārkaisa ar sāli un pipariem, apviļā miltos, tad sakultā olā un beigās rīvmaizē. Uzkarsē pannu, pievieno bagātīgu daudzumu eļļas un cep fileju no abām pusēm aptuveni 3-4 minūtes, līdz tā kļuvusi zeltaini brūna.

Notīra pannu, pievieno sviestu, gailenes un sīpollokus. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Cep uz pannas aptuveni 5 minūtes.

Pasniedz, šniceles novietojot uz virtuves dēlīša vai servēšanas trauka, pārlej ar mērci, pievieno gailenes, cukīni, tomātu šķēlītes un pārkaisa ar zaļumiem. Ja Jums ir neliela izmēra virtuves dēlītis, tad salātu sastāvdaļas un mērci var ievietot atsevišķās bļodās un pasniegt kā piedevu.