Bagātīgās vistas tortillas ar tomātu salsu
Sastāvdaļas
3-4 atdzesēti cāļa šķiņķi
0.5 tējk. maltas ķimenes
1 tējk. kūpinātas paprikas pulveris
0.5-1 tējk. čili pārslas
1 tējk. kaltēts oregano
1 tējk. ķiploku pulveris
1 tējk. sāls
1 ēd.k. balzametiķis
1 ēd.k. olīveļļa
Pico de gallo jeb tomāto salsa:
300g tomāti
1 čili pipars vai jalapeno
0.5 sarkanais sīpols
1 ķiploka daiviņa
0.5 laima sula
sauja koriandra lapas
1 ēd.k. olīveļļa
sāls,pipari
Pārējās sastāvdaļas:
8 mazas kviešu tortillas
2 svaigi gurķi
1-2 avokado
salātlapas
koservēta kukurūza
laima šķēlītes
Pagatavošana
Lai pagatavotu tomātu salsu, sagrieziet tomātus mazākos gabaliņos, sagrieziet sīpolu, koriandru un čili (ja nevēlaties pārāk asu, izņemiet sēklas), smalki sagrieziet vai saspiediet ķiploku spiedē ķiploku. Sajauciet visas sastāvdaļas, pievienojiet laima sulu un olīveļļu un pārkaisiet ar sāli un pipariem.
Lai pagatavotu vistu, samaisiet kopā ķimenes ar ķiploku pulveri, čili pārslām, papriku un sāli. Pievienojiet olīveļļu un balzametiķi un maisiet līdz izveidojas viendabīga masa. Veiciet pāris iegriezumus vistas ārējā (ādas) daļā, lai būtu labāk jūtamas garšvielas un rūpīgi ieziediet vistu ar iepriekš pagatavoto masu. Ievietojiet vistu cepampannā un pievienojiet tai aptuveni 500ml ūdens, uzlieciet vāku un cepiet 200 grādos 30 minūtes. Noņemiet vāku un turpiniet cept vēl 10-15 minūtes. Atdaliet vistas gaļu no kauliem tajā pašā traukā, sadalot to mazākos gabaliņos, un samaisiet ar pannā esošo šķidrumu.
Pagatavojiet arī pārējās sastāvdaļas – sagrieziet salātlapas, gurķus un avokado. Pievienojiet avokado nedaudz laima sulas, bet gurķus pārkaisiet ar nelielu daudzumu sāls.
Nedaudz apcepiet tortillas pannā vai uz grila un aizpildiet ar sagrieztām salātlapām, vistu, gurķiem, avokado šķēlītēm un tomātu salsu. Ja vēlaties, pievienojiet nedaudz vairāk konservētas kukurūzas. Labu apetīti!
Recepte un attēls: Britt Paju