Cāļa-fetas pīrāgs ar ķiršu tomātiem un cukīni
Sastāvdaļas
300g atdzesēta cāļa fileja
1 neliels sarkanais sīpols
100g cukīni
½ sarkanā paprika
100g ķiršu tomāti (ja vēlaties – papildus arī dekorēšanai)
80g olīvas bez kauliņiem
150g feta siers
2 ēd.k. krējums
2 ēd.k. olīveļļa
1 ķiploka daiviņa
500g kārtainā mīkla (atkausēta)
1 ēd.k. sarkanvīna etiķis
svaigs oregano
sāls, pipari
Pagatavošana
Sasmalciniet sīpolu un samaisiet ar sarkanvīna etiķi un šķipsniņu sāls. Sagrieziet tomātus uz pusītēm, sagrieziet cukīni un papriku. Sagrieziet cāļa fileju aptuveni 2cm lielos kubiņos un cepiet uzkarsētā pannā ar 1 ēd.k. eļļas, pievienojiet dārzeņus, sīpolu ar sarkanvīna etiķi un olīvas. Pārkaisiet ar sāli, pipariem un oregano.
Izrullējiet mīklu (aptuveni 30 x 35 cm) un ievietojiet cepampannā uz cepampapīra. Izmantojot asu nazi, viegli iegrieziet mīklā pāris centimetrus platu rāmīti (tā, lai nazis pilnībā neiziet cauri mīklai). Izmantojot dakšu, mīklas vidusdaļā ieduriet caurumiņus un cepiet 10 minūtes 200 grādu temperatūrā līdz mīkla nedaudz apcepusies. Pusi fetas siera sajauciet ar krējumu, olīveļļu un rīvētu vai ķiploku spiedē saspiestu ķiploku un ieziediet ar to mīklas augšpusi. Maisījumam jābūt krēmsiera konsistencei. Ja nepieciešams, pievienojiet vēl nedaudz krējuma.
Kārtojiet mīklas virspusē cāļa filejas un dārzeņu maisījumu un pievienojiet atlikušo fetas sieru sagrieztu kubiņos vai vienkārši pārkaisiet. Cepiet 180 grādu temperatūrā 20 minūtes vai līdz mīkla ir zeltaini brūna. Ja vēlaties, mīklas maliņas pirms cepšanas varat iesmērēt ar sakultu olu.
* Atlikušo olu un, piemēram, papriku varat nākamajā dienā izmantot, lai pagatavotu omleti.
Recepte un attēls: Britt Paju