Cāļa kājas teriyaki marinādē ar tabulē salātiem
Sastāvdaļas
1 Lēni gatavotas cāļa kājas Teriyaki marinādē
150 g kvinoja
4 vidēja izmēra tomāti
2 nelieli sarkanie sīpoli
1 granātābols
1 sauja pētersīļi
Mērcei:
2 citroni
4-5 ēd.k. olīveļļa
1/2 tējk. stipras sinepes
2 ēd.k. medus
sāls, pipari
Pagatavošana
Pagatavojiet cāļa kājas terijaki marinādē, ievērojot instrukciju, kas norādīta uz produkta iepakojuma.
Lai pagatavotu salātus, uzvāriet ūdeni un ieberiet tajā kvinoju. Pievienojiet šķipsniņu sāls un pusi citrona. Ūdens attiecībai pret kvinoju jābūt 1.5 pret 1. Vāriet līdz tā kļūst mīksta.
Lai pagatavotu mērci, izspiediet sulu no atlikušajiem citroniem, pievienojiet 4-5 ēd.k. olīveļļas, 1/2 tējk. sinepes un 2 ēd.k. medus (var aizstāt ar cukuru). Pārkaisiet ar nelielu daudzumu sāls un pipariem. Sagrieziet tomātus un sarkanos sīpolus nelielos kubiņos. Pievienojiet kārtīgu sauju pētersīļu.
Sagrieziet granātābolu uz pusēm un izņemiet sēklas. Lieciet bļodā kvinoju, ķiršu tomātus, sīpolus, pētersīļus un granātābola sēklas. Pārlejiet salātus ar pagatavoto mērci. Pasniedziet salātus ar krāsnī uzsildītām cāļa kājām terijaki marinādē.
Recepte un attēls: Kairi Tähe