Cāļa-kvinojas salāti ar pesto
Sastāvdaļas
1 atdzesēta cāļa fileja
100g vārīta kvinoja (vai 40g nevārītas)
6 ķiršu tomāti
100g cukīni
sāls,pipari
Pesto:
20g bazilika vai savvaļas ķiploku lapas
1 ēd.k. citronu sula
1 ēd.k. olīveļļa
1 tējk. ķirbju sēklas
1 ēd.k. smalki rīvēts Parmezāna siers
½ ķiploka daiviņa
Pagatavošana
Ja izmantojat vēl nepagatavotu kvinoju, vāriet to mazā katlā ar 100 ml ūdens un pārkaisiet ar nelielu daudzumu sāls. Vāriet 5 minūtes, tad uzlieciet katlam vāku, nogrieziet uguni un atstājiet to katlā 10 minūtes. Viegli samaisiet ar dakšu un atstājiet atdzist. Lai pagatavotu pesto, sasmalciniet visas sastāvdaļas ar rokas mikseri. Ja nepieciešams, pievienojiet nedaudz ūdens. Pārkaisiet cāļa fileju ar nelielu daudzumu sāls un pipariem un cepiet pannā ar vāku no abām pusēm aptuveni 2 minūtes. Noņemiet pannu no uguns un ļaujiet filejai atdzist kamēr sagatavojat dārzeņus. Lai to paveiktu, sagrieziet ķiršu tomātus četrās daļās un sagrieziet cukini aptuveni 1 x 1cm lielos kubiņos. Samaisiet atdzesēto kvinoju ar pusi no pagatavotā pesto un ievietojiet servēšanas traukā. Samaisiet cukīni ar tomātiem un pievienojiet kvinojai. Pievienojiet atlikušo pesto ar cāļa filejas strēmelēm. Pārkaisiet ar sāli un pipariem un pievienojiet pāris bazilika vai savvaļas ķiploku lapas, ja vēlaties.
Receptes un attēla autors: Britt Paju