Cēzara salāti

Sastāvdaļas

2 atdzesēta cāļa fileja

1 Romiešu salātu galviņa

1-2 avokado

4 šķēles tumšā ciabattas vai baltmaize

30g parmezāna siers

2 ēd.k. olīveļļa

Mērce:

1 olas dzeltenums

3 ēd.k. rīvēts parmezāns

2 ēd.k. citrona sula

4 anšovi

1 ķiploka daiviņa

1 tēj.k. maigas sinepes

1 tēj.k. Vorčestera mērce

100ml vīnogu kauliņu eļļa

Pagatavošana

15 minūtes pirms gatavošanas izņemiet vistas fileju no ledusskapja, nosusiniet ar papīra dvieli un pievienojiet sāli un piparus. Ar rokas blenderi sajauciet visas mērces sastāvdaļas (izņemot eļļu). Lēni pievienojiet mērcei eļļu, jaucot to ar rokas blenderi, kamēr masa iegūst viendabīgu, majonēzei līdzīgu konsistenci. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai, sagrieziet šķēlēs ciabatu vai baltmaizi, apšļāciet šķēles ar olīveļļu un lieciet uz cepampapīra. Cepiet cepeškrāsnī 5-6 minūtes vai tik ilgi, kamēr maize ieguvusi kraukšķīgu garoziņu. Cepiet vistas fileju eļļā uz mērenas uguns panna, apgriežot gabaliņus ik pa 4-5 minūtēm. Ļaujiet gatavajām vistas filejām atpūsties un tikmēr sasgrieziet salātus, nomizojiet un sasmalciniet avokado un sajauciet salātlapas, avokado ar mērci. Salātus pasniedziet bļodiņā vai salātu šķīvī, dekorējot ar kraukšķīgajām maizes šķēlītēm un parmezāna sieru. Labu apetīti!