Grila salāti ar Āzijas kāpostu un cukīni

Sastāvdaļas

2 Āzijas kāposts

1 cukīni

6 redīsi

Sauja cukurniedres

1 ēd.k. smalcināts sīpols

½ apelsīna sula

1 ēd.k. sojas mērce

1 ēd.k. eļļa

1/2 tējk. rīvēts ingvers

2 ēd.k. smalcināti zemesrieksti

½ čili

Cāļa šašliks trīs sieru marinādē

Pagatavošana

Samaisiet 1 ēd.k. apelsīna saulas ar ingveru, sojas mērci un eļļu. Sagrieziet Āzijas kāpostu četrās gareniskās šķēlēs. Arī cukīni sagrieziet gareniskās šķēlēs. Ieziediet dārzeņus ar marinādi un pāris minūtes grilējiet uz vidējas uguns. Lieciet bļodā vai uz paplātes un pievienojiet sagrieztu redīsu, sīpolu un cukurniedres. Ja vēlaties, pievienojiet čili. Pārlejiet ar atlikušo apelsīna sulu un pārkaisiet ar nedaudz sāls un pipariem. Pievienojiet smalcinātus zemesriekstus un pasniedziet ar šašliku trīs sieru marinādē.

 

Recepte un attēls: Briit Paju