Koba salāti ar grilētiem cāļa šķiņķīšiem

Sastāvdaļas

1 Cāļu šķiņķi klasiskā marinādē

1 avokado

2 vārītas olas

300g ķiršu tomāti

1 romiešu salātu galva

½ sarkanais sīpols

sāls. pipari

svaigi zaļumi dekorēšanai

Salātu mērcei:

75ml grieķu jogurts

2 ēd.k. majonēze

50g zilais siers (piemēram, rokfora)

Pagatavošana

Grilējiet cāļa šķiņķus un ievietojiet tos kādā lielākā bļodā. Pievienojiet noskalotas romiešu salātu lapas. Sagrieziet tomātus, avokado un vārītas olas un ievietojiet bļodā, kārtojot ap cāļa šķiņķiem. Sagrieziet sīpolu smalkos gredzenos un pievienojiet pārējām sastāvdaļām. Pārkaisiet ar sāli un pipariem. Lai pagatavotu salātu mērci, grieķu jogurtam pievienojiet majonēzi un zilo sieru. Dekorējiet ar svaigiem zaļumiem, piemēram, pētersīli.