Koba salāti ar grilētiem cāļa šķiņķīšiem
Sastāvdaļas
1 Cāļu šķiņķi klasiskā marinādē
1 avokado
2 vārītas olas
300g ķiršu tomāti
1 romiešu salātu galva
½ sarkanais sīpols
sāls. pipari
svaigi zaļumi dekorēšanai
Salātu mērcei:
75ml grieķu jogurts
2 ēd.k. majonēze
50g zilais siers (piemēram, rokfora)
Pagatavošana
Grilējiet cāļa šķiņķus un ievietojiet tos kādā lielākā bļodā. Pievienojiet noskalotas romiešu salātu lapas. Sagrieziet tomātus, avokado un vārītas olas un ievietojiet bļodā, kārtojot ap cāļa šķiņķiem. Sagrieziet sīpolu smalkos gredzenos un pievienojiet pārējām sastāvdaļām. Pārkaisiet ar sāli un pipariem. Lai pagatavotu salātu mērci, grieķu jogurtam pievienojiet majonēzi un zilo sieru. Dekorējiet ar svaigiem zaļumiem, piemēram, pētersīli.