Kuskusa salāti ar vistu
Sastāvdaļas
1-2 atdzesēta cāļa fileja
300ml kuskus
350 ml karsts ūdens
4 ķiploka daiviņas
1 sarkanais sīpols
aptuveni 100g ziedkāposti
1 fenhelis
1 sarkanā paprika
1/2 citrons
1 tēj.k. kaltēts oregano
0,5 tēj.k. kumina un/vai koriandra sēklas (pēc izvēles)
6 ēd.k. olīveļļa
liela saujiņa pētersīļi un lociņi
saujiņa granātābolu sēklas(pēc izvēles)
sāls un pipari
Pagatavošana
Ar naža plakano daļu saspaida ķiplokus, sagriež sīpolu, fenheli un papriku, un sadala ziedkāpostu gabaliņos. Dārzeņus un citronu liek cepampanna. Pievieno ēdamkaroti eļļas, oregano, sāli un piparus, un pārējās garšvielas, kuras vēlas izmantot. Visu apmaisa un cep krāsnī 200 grādu temperatūrā 20 minūtes. Kuskusam uzlej verdošu ūdeni un pievieno nedaudz sāls. Atstāj ievilkties, līdz pazūd viss ūdens (apmēram 5 minūtes) un ar dakšiņu viegli apmaisa. Tad no izceptā citrona izpiež sulu, pievieno 4 ēdamkarotes eļļas, saujiņu ar sagrieztiem zaļumiem, sāli un piparus un samaisa. Izspiesto sulu un ceptos dārzeņus pievieno kuskusam un samaisa. Vistas fileju nosusina, sagriež kumosa izmēra gabaliņos, pievieno eļļu, sāli un piparus un apcep uz pannas. Ļauj gaļai brītiņu atpūsties un tad pievieno kuskusam. Pārkaisa ar sagrieztiem zaļumiem un granātābolu sēklām.