Siltie vistas-aknu salāti

Sastāvdaļas

500g cāļa aknas

1 cukini

1-2 sarkanā paprika

100 g zaļās turku pupas

1 sarkanais sīpols

2 tējk. kaperi

4 rozmarīna zariņi

~ 2 tējk. olīveļļa

50ml balzametiķis

Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

Noplūc rozmarīna lapas no zariņiem un sakapā tās. Zariņus noliec malā, lai vēlāk varētu izmantot kā kociņus, uz kuriem uzdurt akniņas cepšanai. Apber aknas ar sāli, pipariem un sakapāto rozmarīnu, uzlej nedaudz olīveļļas. Sagriez sīpolu, papriku, kartupeļus un cukini. Zaļās turku pupas liec verdošā ūdenī uz aptuveni 2 minūtēm, lai tās kļūst mīkstākas, tad nolej ūdeni un noliec tās malā. Uzsildi pannu un cep sīpolus 1-2 minūtes, tad pievieno kartupeļus, cukini, papriku,turku pupas un beigās kaperus. Ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus. Visbeidzot, uz pannas cep uz kociņiem uzdurtās broilera akniņas aptuveni 8-10 minūtes, līdz tās kartīgi izceptas, atceries apgriezt kociņus, lai viss izcepas vienmērīgi. Saliec dārzeņus uz šķīvjiem un pievieno 1 broileru aknu kociņu uz katra šķīvja. Padoms mērcei! Garšīgai mērcei karsē balzametiķi ar nelielu daudzumu sviesta uz tās pašas pannas, kuru izmantoji cepšanai. Mērce ir gatava, kad tā sāk karamelizēties. Pārlej salātus ar mērci un izbaudi!