Tītara pusstilbs ar krāšņiem griķu salātiem
Sastāvdaļas
1 Lēni gatavots tītara pusstilbs ar grauzdētiem sīpoliem un saldo krējumu
200 g griķi
200 g ķiršu tomāti
1 dzeltenā paprika
125 g mocarella ķiršu bumbiņas
50 g rukola
1 liels avokado
Mērcei:
50 ml Extra Virgin olīveļļa
2 ēd.k. balzametiķis
1-2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas
1 tējk. medus
sāls, pipari
Pagatavošana
Katlā izvāriet griķus, ievērojot instrukciju uz produkta iepakojuma. Ļaujiet tiem atdzist.
Sagrieziet ķiršu tomātus uz pusēm, bet papriku kubiņos. Noskalojiet un nosusiniet rukolu, notīriet avokado un sagrieziet garās strēmelēs. Sagrieziet mocarella siera bumbiņas uz pusēm.
Ievietojiet mērces sastāvdaļas burkā ar vāku un samaisiet tās, kratot burku. Lieciet bļodā salātu sastāvdaļas, pievienojiet mērci un samaisiet. Pārkaisiet ar nelielu daudzumu sāls un pipariem. Pasniedziet ar krāsnī uzsildītu tītara pusstilbu.
Recepte: Lia Virkus
Attēls: Jaan Heinmaa