Vinegrets ar zemenēm

Sastāvdaļas

8  zemenes

200g tomāti

1 gurķis

½ sarkanais sīpols

neliela sauja svaigs baziliks

1 ēd.k. baltvīna etiķis

1-2 ēd.k. Extra Virgin olīveļļa

nedaudz cukurs, sāls, melnie pipari

3-4 mandeles

Cāļa šašliks BBQ-persiku marinādē

Pagatavošana

Smalki sagrieziet sīpolu, samaisiet ar baltvīna etiķi, nedaudz sāls un cukuru. Atstājiet piecas minūtes ”ievilkties”, tad nolejiet šķidrumu atsevišķā traukā. Noskalojiet un sagrieziet zemenes, tomātus un gurķi. Sasmalciniet baziliku. Bļodā samaisiet visu kopā. Pievienojiet olīveļļu šķidrumam, ko nolējāt no sīpoliem. Kārtīgi samaisiet un pārlejiet pāri salātiem. Pārkaisiet ar melnajiem pipariem. Ja nepieciešams, pievienojiet nedaudz vairāk sāls. Pārkaisiet salātus ar smalcinātām mandelēm un pāris svaigām bazilika lapām. Pasniedziet kā piedevu Tallegg cāļa šašlikam BBQ-persiku marinādē.

 

Recepte un attēls: Britt Paju