Vistas filejas gabaliņi kvinojas panējumā
Sastāvdaļas
500g atdzesēta cāļa fileja
3 ēd.k. bezpiedevu jogurts
250ml kvinoja
5l ūdens
3 ēd.k. sakapāti pētersīļi
1 tēj.k. jūras sāls
1/2 tēj.k. melnie pipari
Eļļa cepšanai (piemēram, vīnogu kauliņu eļļa
Pagatavošana
Vistas fileju sagriež pirksta lieluma strēmelītēs. Tad samaisa ar jogurtu, apkaisa ar sāli un pipariem un liek ledusskapī uz 2 līdz 12 stundām. Uzvāra ūdeni, pievieno kvinoju un ļauj vārīties trīs minūtes. Nogriež uguni, uzliek katlam vāciņu un ļauj ievilkties 10 minūtes. Apkaisa ar sāli un samaisa. Ieber kvinoju lielākā šķīvī un ļauj atdzist. Iemaisa sakapātos pētersīļus un pievieno vēl sāli, ja nepieciešams. Izņem vistu no ledusskapja 30 minūtes pirms cepšanas. Filejas strēmeles apviļā atdzesētajā kvinojā un pārliecinās, ka tā labi turas klāt. Pannā uzkarsē eļļu un uzmanīgi grozot cep vistu apmēram četras minūtes – līdz tā ir zeltaini brūna. Apmaisa mērci un pasniedz kopā ar vistas gabaliņiemi.