Vistas filejas salāti ar Mocarella sieru
Sastāvdaļas
1 atdzesēta cāļa fileja
pāris saujiņas zaļie salāti
1 avokado
2 seleriju kāti
125g Mozzarella bumbiņas
2 nelieli svaigi gurķi
Mērce un marināde:
150ml skābs brūkleņu ievārījums
4-5 ēd.k. olīveļļa
sāls un pipari
medus, pēc izvēles
Pasniegšanai:
Dīgsti
Pagatavošana
Marinādei samaisa brūkleņu ievārījumu ar olīveļļu, pievieno sāli un piparus. Ja nepieciešams, pievieno medu saldākai garšai. Vistas fileju sagriež divos vienādos gabalos un viegli izklapē. Ierīvē ar sāli un pipariem un pusi no brūkleņu marinādes. Liek ledusskapī vismaz uz pusstundu vai atstāj pa nakti. Fileju apcep no abām pusēm. Pasniedz ar nomazgātiem un nosusinātiem salātiem, sagrieztu avokado, seleriju kātiem, gurķiem, liekot vistas fileju pa virsu. Beigās salātiem pievieno mozzarella bumbiņas un pārlej ar atlikušo brūkleņu mērci. Izdekorē ar dīgstiem.