Vistas filejas un pomelo salāti
Sastāvdaļas
350g atdzesēta cāļa fileja
1 pomelo
50ml melnie (vai sarkanie) rīsi
70g salātu mikss
2 ēd.k. granātābolu sēklas
1/2 – 1 ēd.k. sarkanais čili
1 buntīte zāļie sīpoli
1 ķiploka daiviņa
3-4 ēd.k. kokosriestu piens
1 ēd.k. zemesriekstu sviests
1/2 laima sula
bazilika lapas
sāls, pipari
Pagatavošana
Rīsus uzvāra atbilstoši uz iepakojuma norādītajai instrukcijai un ļauj tiem atdzist. Vistas fileju noskalo un liek katlā. Pievieno pusi no ķiploka daiviņas, zaļā sīpola balto daļu, sāli un piparus. Pielej ūdeni, tā, lai vista būtu pārklāta ar ūdeni (~ 1 l). Uzkarsē ūdeni, bet neļauj tam burbuļot, un notur šādu temperatūru aptuveni 15 minūtes, līdz vista ir gatava. Novieto fieju uz dēlīša, un ļauj tai atdzist. Tikmēr sagatavo mērci. Kokosriekstu pienu, zemesriekstu sviestu un laima sulu sajauc ar putojamo slotiņu vai rokas blenderi. Tam pievieno atlikušo pusi ķiploku daiviņas (ja griežt ķiploku ar nazi, tad sasmalcinet to tiešām mazos gabaliņos) un dažas bazilika lapas. Pievieno sāli un piparus. Noņem pomelo mizu un sadala mīkstumu uz diviem šķīvjiem. Pievieno salātu lapas un rīsus, kā arī sagrieztu vistas fileju. Visu pārkaisa ar granātābolu sēklām, bazilika lapām, sakapātu zaļo sīpolu un čili. Pirms pasniegšanas pievieno mērci.