Vistas iesmiņi paniņu marinādē
Sastāvdaļas
500g atdzesēta cāļa fileja
1 ķiploka daiviņa
1 sīpols
200ml paniņas
1,5 tējk. sāls
melnie pipari
Servēšanai (pēc izvēles):
pesto un sarkano kāpostu salāti
Sarkano kāpostu salāti:
300g sarkanie kāposti
1 ēd.k. majonēze
2 ēd.k. paniņas
1/2 tējk. Dijon sinepes
sāls
Pagatavošana
Sasmalciniet ķiploku un sīpolu smalkos gabaliņos un samaisiet ar vistu, paniņām, sāli un pipariem. Ielieciet ledusskapī uz aptuveni 12-24 stundām. Novietojiet vistu un sīpolu gredzenus un iesmiņiem un grilējiet uz vidējas uguns aptuveni 25-30 minūtes, ik pa laikam iesmiņus apgriežot. Ja vēlaties, varat pasniegt ar pesto un sarkano kāpostu salātiem. Salātu pagatavošanai, sasmalciniet kāpostu pēc iespējas smalkākos gabaliņos un samaisiet ar sāli. Atstājiet to atpūsties pāris minūtes, tad, izmantojot gumijas cimdus (pretējā gadījumā kāposts nokrāsos Jūsu rokas), saspiediet salātu masu, lai tā kļūtu mīkstāka un atdalītu nedaudz sulas. Samaisiet majonēzi, paniņas un sinepes ar kāpostiem. Pārkaisiet ar sāli.
Recepte un attēls: Britt Paju