Vistas salāti ar bulguru un plūmēm
Sastāvdaļas
300g atdzesēta cāļa fileja
100ml bulgurs
6 plūmes
2 liela izmēra tomāti
1-2 tējk. adžikas mērce
4 ēd.k. smalcināti pētersīļi
oregano
2 ēd.k. olīveļļa
1 ēd.k. smalcinātas mandeles
sauja granātābola sēklas
citrona sula
sāls, pipari, ūdens
Pagatavošana
Aplejiet bulguru ar 200ml karsta ūdens un pievienojiet nedaudz sāls. Nosedziet trauku ar vāku un atstājiet to malā 10 minūtes, tad samaisiet gatavo bulguru ar dakšiņu. Pārkaisiet fileju ar sāli un pipariem un cepiet pannā no katras puses 5 minūtes. Noņemiet pannu no plīts, uzlieciet vāku un ļaujiet gaļai vēl 5 minūtes sautēties. Pievienojiet bulguram adžiku, 1 ēdamkaroti eļļas un zaļumus (nedaudz atstājiet dekorēšanai). Lieciet bulguru pasniegšanas traukā, pievienojiet sagrieztas plūmes un tomātus, sagrieztu fileju un viegli samaisiet. Pārkaisiet ar mandelēm, granātābolu un atlikušajiem zaļumiem, un aplaistiet ar citrona sulu. Pasniedziet siltus vai atdzesētus.
Receptes un attēla autors: Britt Paju