Vistas salāti ar bulguru un plūmēm

2-3

Sastāvdaļas

300g atdzesēta cāļa fileja

100ml bulgurs

6 plūmes

2 liela izmēra tomāti

1-2 tējk. adžikas mērce

4 ēd.k. smalcināti pētersīļi

oregano

2 ēd.k. olīveļļa

1 ēd.k. smalcinātas mandeles

sauja granātābola sēklas

citrona sula

sāls, pipari, ūdens

Pagatavošana

Aplejiet bulguru ar 200ml karsta ūdens un pievienojiet nedaudz sāls. Nosedziet trauku ar vāku un atstājiet to malā 10 minūtes, tad samaisiet gatavo bulguru ar dakšiņu. Pārkaisiet fileju ar sāli un pipariem un cepiet pannā no katras puses 5 minūtes. Noņemiet pannu no plīts, uzlieciet vāku un ļaujiet gaļai vēl 5 minūtes sautēties. Pievienojiet bulguram adžiku, 1 ēdamkaroti eļļas un zaļumus (nedaudz atstājiet dekorēšanai). Lieciet bulguru pasniegšanas traukā, pievienojiet sagrieztas plūmes un tomātus, sagrieztu fileju un viegli samaisiet. Pārkaisiet ar mandelēm, granātābolu un atlikušajiem zaļumiem, un aplaistiet ar citrona sulu. Pasniedziet siltus vai atdzesētus.

 

Receptes un attēla autors: Britt Paju