Vistas salāti ar cukīni un jogurta mērci
Sastāvdaļas
1-2 atdzesēta cāļa fileja
1-2 cukīni
1 ķiploka daiva
100ml konservēta kukurūza vai 1 tvaivēta kukurūzas vālīte
200g grieķu jogurts
sauja salātlapas
sauja bazilika lapas
1 tējk.rīvēta citrona miziņa
1/2 citrona sula
2 ēd.k. olīveļļa
sāls, melnie pipari, sarkanie čili pipari
Pagatavošana
Samaisiet jogurtu ar 1 ēdamkaroti sakapāta bazilika un pievienojiet citrona miziņu un nedaudz citrona sulas. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas. Nosusiniet fileju ar papīra dvieli un pārkaisiet ar sāli un pipariem. Cepiet eļļā uz pannas zem vāka 4 minūtes no katras puses. Noņemiet no pannas, ietiniet filejas folijā un ļaujiet atpūsties 4-5 minūtes. Tikmēr apcepiet sakapātu ķiploku un cukīni līdz tie kļūst zeltaini brūni. Pārkaisiet ar sāli un pipariem. Ja izmantojat kukurūzas vālīti, apcepiet to sausā pannā. Pasniegšanai izlejiet jogurta mērci šķīvī, virsū lieciet cukīni un sagrieztu fileju ar kukurūzu. Pārkaisiet ar salātu un bazilika lapām un, ja vēlaties, nedaudz čili. Pārlejiet ar olīveļļu un citrona sulu. Salātus pasniedziet siltus vai nedaudz atdzesētus.
Receptes un attēla autors: Britt Paju