Vistas salāti ar kartupeļiem, kraukšķīgu bekonu un turku zirņiem

Sastāvdaļas

2 atdzesēta cāļa fileja

2 šķēlītes Rakvere bekons amerikāņu gaumē

300g vārīti kartupeļi

200g zaļās pupiņas

2 ēd.k. kaperi

1 ēd.k. eļļa cepšanai

Mērce:

4 ēd.k. olīveļļa

1 ēd.k. sarkanvīna etiķis

1 tej.k. dižonas sinepes

1 tēj.k. medus

nedaudz citrona sula

sāls, pipari

2 ēd.k. sakapāti zaļumi (dilles, pētersīļi, sīpolloki)

Pagatavošana

Broilera filejas izņem no ledusskapja un apkaisa ar sāli un pipariem vismaz 30 minūtes pirms pagatavošanas. uz pannas uzkarsē eļļu un uzliek cepties vistas filejas gabalus (vispirms apcepot gludo pusi), uzliek pannai vāku un cept vidējā temperatūrā aptuveni vēl 4-5 minūtes, cepšanas ilgums atkarīgs no vistas filejas biezuma. Gaļu apgriež otrādāk un cep vēl 4-5 minūtes no otras puses. Pannu noņem no plīts un atstāj broilera fileju uz vismaz 5 minūtēm atpūsties, pirms sagriešanas. Notīra pannu un apcep bekonu līdz tas kļūst kraukšķīgs un pēc tam uzliek uz salvetes, lai notek liekie tauki.Ar nazi vai šķērēm nogriež pupiņām galus un ieliek tās verdošā sālsūdenī. Vāra 2 minūtes, tad ieber caurdurī un noskalo ar aukstu ūdeni. Kartupeļus un pupiņas sagriež kumosiņos, tad samaisa tos ar kaperiem un broilera fileju. Mērces sastāvdaļas ielej aiztaisāmā burciņā un krata, līdz mērces sastāvdaļas ir samaisījušās un mērce kļuvusi biezāka. Gatavo mērci sajauc ar pārējām sastāvdaļām, visu pārkaisa ar kraukšķīgu bekonu un, ja vēlas, pievieno sakapātus garšaugus. Pasniedz!