Vjetnamiešu salāti ar cāļa gaļu

Sastāvdaļas

1 atdzesēta cāļa fileja

200g Ķīnas kāposts

200g sarkanais kāposts

1 burkāns

1 sīpolloks

1 tējk. eļļa

Mērcei:

1 zaļais čili pipars

1 ķiploka daiviņa

1 ēd.k. nerafinēts cukurniedru cukurs

1 ēd.k. rīsu etiķis vai baltvīna etiķis

1 ēd.k. Taizemes zivju mērce

1 ēd.k. maigas garšas eļļa (piem., vīnogu kauliņu eļļa)

Pasniegšanai:

Sauja koriandra vai piparmētru lapas

Sauja zemesrieksti

Pagatavošana

Nosusiniet cāļa fileju ar papīra dvieli un uzkarsējiet pannā 1 tējk. eļļas. Ievietojiet cāļa fileju pannā ar gludo daļu uz leju, pārlieciet pannu ar vāku un cepiet fileju uz vidējas uguns aptuveni 4-5 minūtes. Apgrieziet caļa fileju uz otru pusi un cepiet vēl aptuveni 4 minūtes. Noņemiet pannu no uguns un atstājiet fileju pannā zem vāka aptuveni 4 minūtes, tad izņemiet fileju un ļaujiet tai atdzist.

Pagatavojiet mērci. Lai to paveiktu, izņemiet sēklas no čili pipara un smalki sagrieziet to. Pievienojiet čili piparam sasmalcinātu ķiploku un pārējās sastāvdaļas. Maisiet sastāvdaļas līdz ir izkusis cukurs.

Sarīvējiet burkānus un sagrieziet kāpostu un sīpollokus. Izmantojot divas dakšas, sasmalciniet atdzesēto cāļa fileju smalkākos gabalos un pārlejiet ar 1 ēd.k. maigas garšas eļļu. Pievienojiet cāļa fileju dārzeņiem, pārlejiet tiem pāri pagatavoto mērci un samaisiet. Apgrauzdējiet zemesriekstus sausā pannā, smalki sasmalciniet un pievienojiet salātiem. Smalkos gabalos saplēsiet koriandra un/vai piparmētru lapas un pārkaisiet ar tām salātus.

Recepte un attēls: Britt Paju