Vjetnamiešu vasaras rullīši ar vistas gaļu

Sastāvdaļas

1 atdzesēta cāļa fileja

6 rīsu papīra lapas, kas paredzētas pavasara rullīšu gatavošanai

3 redīsi

1 gurķis

6 salātlapas

ķiploku asni, maurloki, piparmētras vai koriandra lapas

Pēc izvēles:

ēdamie ziedi, piemēram, gurķumētra, vijolītes

Mērcei:

0.5 ķiploka daiviņa

2 ēd.k. sojas mērce

2 ēd.k. zemesriekstu sviests

1 tējk. rīsu etiķis

1 tējk. kļavu sīrups vai mīksts tumšais cukurs

1 tējk. čili mērce (piemēram, sriracha)

laima sula un ūdens

Pagatavošana

Pārkaisiet vistas fileju ar sāli un novietojiet tvaika katlā uz sieta (vai uz metāla sieta, kas piemērots Jūsu katlam). Ielejiet katlā aptuveni 5 cm ūdens un to uzvāriet. Ielieciet tajā vistu un tvaicējiet vēl 5 minūtes. Apgrieziet vistas fileju un tvaicējiet vēl 5 minūtes. Noņemiet katlu no uguns un atstājiet to pāris minūtes katlā sautēties, tad sadaliet vistu mazākos gabaliņos.

Sagrieziet gurķus un redīsus un sagatavojiet sastāvdaļas rullīšiem. Ielejiet ūdeni lielākā bļodā un uz sekundi ievietojiet tajā rīsu papīru, tad novietojiet to uz paplātes vai plastmasas virtuves dēlīša un gaidiet pāris sekundes līdz tas kļūst mīksts. Iedomājaties, ka rīsu papīram ir seja un novietojiet pildījumu tā mutes daļā. Rīsu papīru pilda, vispirms novietojiet salātlapu, tad vistu, pāris šķēles redīsu, gurķu un zaļumu. Ja izmantojat ēdamos ziedus, pildījumu novietojiet virs tām. Pārlokiet lapas maliņu pār pildījumu un sarullējiet.  Atkārtojiet šo soli ar pārējiem rullīšiem.

Jūs varat baudīt vasaras rullīšus ar veikalā iegādātu sojas mērci vai saldo čili mērci, bet Jūs varat mērci pagatavot arī pats. Lai pagatavotu mērci, sajauciet sarīvēto vai ķiploku spiedē saspiesto ķiploku ar zemesriekstu sviestu, rīsu etiķi, kļavu sīrupu un čili mērci. Pievienojiet pietiekamu daudzumu ūdens, lai iegūtu patīkamu konsistenci (aptuveni 50-100 ml) un pievienojiet nedaudz laima sulas.