Zaļie salāti ar vistu, avokado un pekorīno sieru

4

Sastāvdaļas

1 atdzesēta cāļa fileja

10 ķiršu tomāti

1 avokado

100g zaļie zirnīši

100g salāti, piemēram, salātu maisījums no rukolas, spinātiem un lapu salātiem

1 ēdk. citrona sula

70g pekorīno siers

saujiņa zaļumi (timiāns, baziliks, oregano, pētersīļi)

2-3 ēd.k. grauzdēti ciedru rieksti

sāls un pipari

Mērce:

4 ēd.k. olīveļļa

2 ēd.k. balzāmetiķis

1 laima sula

1 ēd.k. medus

sāls un pipari

Pagatavošana

Vistas fiileju sagriež, apcep uz pannas un pievieno sāli un piparus. Nomazgā tomātus. Avokado sadala uz pusēm, izņem kauliņu, nomizo un sagriež. Zaļos zirnīšu tvaicē karstā ūdenī aptuveni 2-3 minūtes. Salātu lapas nomazgā un nedaudz apžāvē. Tad salātu lapas izklāj uz šķīvja, pievieno tomātus, vistu un avokādo. Avokado uzspiež citrona sulu, lai tas nekļūtu tumšāks. Uz salātiem uzliek pekorīno šķēlītes,uzber zaļumus, kā arī sāli un piparus. Samaisa mērces sastāvdaļas un pārlej ar to salātus. Pašās beigās uzber apgrauzdētos ciedru riekstus. Pasniedz kopā ar Ciabattu un glāzi vīna. P.S. pekorīno vietā var izmantot arī parmezānu, jo abi ir labi itāļu sieri.