Zaļie salāti ar vistu, avokado un pekorīno sieru
Sastāvdaļas
1 atdzesēta cāļa fileja
10 ķiršu tomāti
1 avokado
100g zaļie zirnīši
100g salāti, piemēram, salātu maisījums no rukolas, spinātiem un lapu salātiem
1 ēdk. citrona sula
70g pekorīno siers
saujiņa zaļumi (timiāns, baziliks, oregano, pētersīļi)
2-3 ēd.k. grauzdēti ciedru rieksti
sāls un pipari
Mērce:
4 ēd.k. olīveļļa
2 ēd.k. balzāmetiķis
1 laima sula
1 ēd.k. medus
sāls un pipari
Pagatavošana
Vistas fiileju sagriež, apcep uz pannas un pievieno sāli un piparus. Nomazgā tomātus. Avokado sadala uz pusēm, izņem kauliņu, nomizo un sagriež. Zaļos zirnīšu tvaicē karstā ūdenī aptuveni 2-3 minūtes. Salātu lapas nomazgā un nedaudz apžāvē. Tad salātu lapas izklāj uz šķīvja, pievieno tomātus, vistu un avokādo. Avokado uzspiež citrona sulu, lai tas nekļūtu tumšāks. Uz salātiem uzliek pekorīno šķēlītes,uzber zaļumus, kā arī sāli un piparus. Samaisa mērces sastāvdaļas un pārlej ar to salātus. Pašās beigās uzber apgrauzdētos ciedru riekstus. Pasniedz kopā ar Ciabattu un glāzi vīna. P.S. pekorīno vietā var izmantot arī parmezānu, jo abi ir labi itāļu sieri.