Cāļa fileja ar grilētu ziedkāpostu un kurkumas humusu
Sastāvdaļas
Humusam:
~250g konservēti turku zirņi (svars bez šķidruma)
1 ķiploka daiviņa
1-2 ēd.k. sezama sēklu pasta (tahini)
1 citrons
augstas kvalitātes auksti spiesta olīveļļa
1 tējk. malta kurkuma
1/2 tējk. maltas ķimenes
1/2 tējk. maltas koriandra sēklas
Grilēšanai:
2 gab. atdzesēta cāļa fileja
1 neliels ziedkāposts
nedaudz olīveļļa
sāls, pipari
sauja zaļumu
granātābola sēklas
Pagatavošana
Lai pagatavotu humusu, noskalojiet turku zirņus, pievienojiet smalki sagrieztu ķiploku, 1/2 citrona sulu, maltu koriandru, ķimenes un kurkumu, tahini un olīveļļu (nedaudz atstājiet pasniegšanai) un kārtīgi samaisiet, izmantojot blenderi. Pārkaisiet ar sāli un pipariem.
Pirms grilēšanas ieziediet fileju ar nelielu daudzumu olīveļļas un pārkaisiet ar sāli un pipariem. Grilējiet un pārklājiet ar foliju, kad fileja ir gatava. Sagrieziet ziedkāpostu un ieziediet ar nelielu daudzumu olīveļļas. Grilējiet ziedkāpostu aptuveni 5-6 minūtes no abām pusēm vai līdz ziedkāposts kļuvis mīksts, bet joprojām nedaudz kraukšķīgs. Cepiet pusi citrona uz grila aptuveni 5 minūtes. Ievietojiet šķīvī humusu un virs tā kārtojiet ziedkāposta un cāļa filejas šķēlītes. Ja nepieciešams, pievienojiet nedaudz sāls un piparu. Pārlejiet ar nelielu daudzumu olīveļļas, pārkaisiet ar granātābola sēklām un svaigiem zaļumiem (piemēram, pētersīli), pievienojiet nedaudz sulas no grilētā citrona.
Labu apetīti!