Cāļa zupa ar klimpām

Sastāvdaļas

Buljonam:

1-2 Atdzesētas cāļu kājas

2 l ūdens

1 burkāns

1 sīpols

1 seleriju kāts

1 lauru lapa

sāls, pipari

Klimpām:

1 ola

100 g milti

2 ēd. k. zaļumi

2 ēd. k. rīvēts parmezāna siers

~2 ēd. k. karsts buljons

Zupai:

2 burkāni

3 kartupeļi

1 puravs

100 g saldēti zirņi

svaigi zaļumi (dilles, pētersīļi, maurloki utml.)

Pagatavošana

Sāciet ar vistas buljonu, attīrot cāļa kājas. Ielejiet katlā 2 l auksta ūdens, ievietojiet tajā cāļa kājas un uzvāriet. Noņemiet putas, ja tādas veidojas. Ievietojiet katlā sagrieztus burkānus, sīpolus un seleriju. Ļaujiet buljonam vārīties vismaz 30 minūtes. Pievienojiet garšvielas un sildiet vēl desmit minūtes. Izņemiet cāļa kājas no buljona un nokāsiet to.

Maisiet visas klimpu sastāvdaļas, līdz izveidojas vienmērīgi masa. Notīriet un sagrieziet burkānus un kartupeļus. Sagrieziet puravu smalkākos gabalos. Uzkarsējiet pannā eļļu un viegli apcepiet sasmalcinātus burkānus ar puraviem. Pievienojiet buljonam burkānus ar puraviem un sildiet desmit minūtes. Pievienojiet kartupeļus un sildiet vēl desmit minūtes. Izmantojot divas tējkarotes, izveidojiet nelielas klimpas un ievietojiet tās buljonā. Gatavojiet, līdz tās uzpeld buljona augšpusē. Pievienojiet zirņus, cāļa gabaliņus un garšvielas, ja nepieciešams. Pārkaisiet ar svaigiem zaļumiem. Ļaujiet pāris minūtes pastāvēt zem vāka un tad pasniedziet.

Piezīme! Zupu iespējams pagatavot, izmantojot jau gatavu buljonu, piemēram, cāļa gaļu, kas iepriekš cepta cepeškrāsnī.