Grilēts vistas tauriņš ar kvinojas salātiem

Sastāvdaļas

2 atdzesēta cāļa fileja

1 ēd.k. olīveļļa

1 tēj.k. (kūpinātas) paprikas pulveris

1 tēj.k. kaltēts timiāns

1/2 tēj.k. maltas koriandra sēklas

nedaudz čili sēklas (ja vēlas pievienot čili)

sāls, pipari

Kvinojas salāti:

8 ķiršu tomāti

2 mazi gurķi

500ml kvinoja

2 sīpolloki

liela saujiņa dilles, pētersīļi, un koriandrs

2 ēd.k. olīveļļa

1 ēd.k. citrona sula

sāls, pipari

Pagatavošana

Bļodā sajauc olīveļļu, paprikas pulveri, maltas koriandra sēklas, čili sēklas, sāli un piparus. Vistas fileju pietur ar vienu roku un ar asu nazi gandrīz sagriež divās daļās, atstājot nesagieztus tikai pāris centimetrus no malas. Abas vistas filejas puses attisa vaļā un apkaisa ar garšvielu maisījumu, ieliek follijā un nedaudz izklapē ar virtuves āmurīti, lai gaļa kļūtu gludāka. Gaļu atstāj iemarinēties aptuveni 20 minūtes un tad grillē vidējā temperatūrā 2 minūtes no katras puses. Laikā, kamēr gaļa marinējas, pagatavo salātus. Kvinoju vāra aptuveni 5 minūtes 100ml sālīā ūdenī. Tad uzliek vāku un izslēdz plīti. Ļauj kvinojai 10 minūtes atpūsties, tad saputo, lai tā kļutu gaisīga  un uzliek uz šķīvjiem, lai tā kārtīgi atdzistu. Tomātus un gurķi sagriež mazos gabaliņos, pievieno sakapātu sīpolu, zaļumus un atdzesēto kvinoju. Visam pievieno eļļu, citrona sulu, sāli un piparus. Pasniedz kopā ar vistas tauriņiem. Kā piedevu var pievienot nelielu citrona gabaliņu vai tējkaroti jogurta.