Japāņu vistas iesmiņi ar puraviem

Sastāvdaļas

3 atdzesēta cāļa fileja

1  puravs

1 ēd.k. gaišākas vai tumšākas sezama sēklas

Mērcei:

6 ēd.k. mirin mērce

6 ēd.k. sojas mērce

1 ēd.k. mīksts brūnais cukurs

1 tējk.  ķiploku pulveris

1 tējk.  ingvera pulveris

Pagatavošana

Ja izmantojat koka iesmiņus, tad iemērciet tos ūdenī vismaz uz pusstundu. Sajauciet mērces sastāvdaļas un sildiet pāris minūtes līdz masa nedaudz sabiezē. Atstājiet 1 ēd.k. mērces rezervei.

Sagrieziet fileju trīs daļās un nogrieziet 8 šķēlītes no purava. Sadaliet tās uz četriem iesmiņiem un ieziediet ar mērci. Grilējiet uz vidējas uguns vai cepiet cepeškrāsnī grila režīmā 10-15 minūtes, ik pa laikam iesmiņus apgriežot un pārkaisot ar garšvielu maisījumu. Apsmidziniet iesmiņus ar iepriekš atstāto 1 ēd.k. mērces un pārkaisiet ar sezama sēklām un , ja vēlaties, ar smalki sagrieztām purava šķēlītēm.

Recepte un attēls: Britt Paju