Japāņu vistas iesmiņi ar puraviem
Sastāvdaļas
3 atdzesēta cāļa fileja
1 puravs
1 ēd.k. gaišākas vai tumšākas sezama sēklas
Mērcei:
6 ēd.k. mirin mērce
6 ēd.k. sojas mērce
1 ēd.k. mīksts brūnais cukurs
1 tējk. ķiploku pulveris
1 tējk. ingvera pulveris
Pagatavošana
Ja izmantojat koka iesmiņus, tad iemērciet tos ūdenī vismaz uz pusstundu. Sajauciet mērces sastāvdaļas un sildiet pāris minūtes līdz masa nedaudz sabiezē. Atstājiet 1 ēd.k. mērces rezervei.
Sagrieziet fileju trīs daļās un nogrieziet 8 šķēlītes no purava. Sadaliet tās uz četriem iesmiņiem un ieziediet ar mērci. Grilējiet uz vidējas uguns vai cepiet cepeškrāsnī grila režīmā 10-15 minūtes, ik pa laikam iesmiņus apgriežot un pārkaisot ar garšvielu maisījumu. Apsmidziniet iesmiņus ar iepriekš atstāto 1 ēd.k. mērces un pārkaisiet ar sezama sēklām un , ja vēlaties, ar smalki sagrieztām purava šķēlītēm.
Recepte un attēls: Britt Paju