“Mohito” broileru pusstilbi
Sastāvdaļas
6 atdzesēti cāļa stilbiņi
3 laimi
2 ēd.k. vīnogu kauliņu eļļa
3 ēd.k. nerafinēts cukurniedru cukurs
3 ēd.k. rums
saujiņa sasmalcinātas piparmētras
sāls, pipari
Pasniegšanai:
laima pusītes, piparmētru lapiņas
Pagatavošana
Laima sulu sajauc ar sarīvētu laima miziņu, sasmalcinātām piparmētru lapiņām, eļļu, cukuru, rumu, sāli un pipariem. Broilera pusstilbus nosusina ar papīra dvieli, liek tikko pagatavotajā marinādē un ļauj marinēties dažas stundas. Ja vēlas vēl izteiksmīgāku marinādes garšu, tad stilbiņus marinādē ievieto pārtikas maisiņā un notur ledusskapī visu nakti. Gardos stilbiņus grillē uz lēnas uguns, aptuveni 25 minūtes, vairākkārt apgriežot. Protams, tos var gatavot arī cepeškrāsnī, 200 grādu temperatūrā 20 minūtes un pēc tam 10 minūtes karsēt uz grila, lai iegūtu dūmakainu garšu. Pasniedz ar laima pusītēm un piparmētru lapiņām.