Pikantie vistas iesmiņi ar grilētiem kartupeļiem

4

Sastāvdaļas

~600g atdzesēta cāļa fileja

3  ķiploka daivas

1 ēd.k. kūpināta paprika

2 ēd.k. citrona sula

1 ēd.k. smalcināts oregano

1 smalcināta lauru lapa

1 gab. čili pipars

sāls, pipari

Grilētiem kartupeļiem:

4-8 gab. vārīti jaunie kartupeļi

1 ēd.k. eļļa

0,5 tējk. kūpināta paprika

sāls, pipari

Pagatavošana

Rīvētu vai ķiploku spiedē saspiestu ķiploku ievieto lielākā bļodā, pievieno eļļu, kūpinātu papriku, citrona sulu, smalcinātu oregano, lauru lapu un čili piparu. Pievieno sāli un piparus. Sagrieziet broilera fileju mazākos gabalos un rūpīgi iesmērējiet marinādē. Atstājiet to marinēties vismaz divas stundas vai, lai iegūtu labāku rezultātu – uz nakti. Lieciet fileju uz iesmiem un, ja vēlaties, pievienojiet paprikas gabaliņus vai svaigas lauru lapas. Grilējiet uz vidējas uguns aptuveni 30 minūtes, ik pa laikam iesmiņus apgriežot. Lai pagatavotu kartupeļus, sagrieziet tos uz pusēm un samaisiet ar eļļu, papriku, sāli un pipariem. Kad vista ir gandrīz gatava, novietojiet kartupeļus uz grila un sildiet tos 5 minūtes. Pasniedziet ar vistas iesmiņiem.

 

Recepte un attēls: Britt Paju