Pikantie vistas iesmiņi ar grilētiem kartupeļiem
Sastāvdaļas
~600g atdzesēta cāļa fileja
3 ķiploka daivas
1 ēd.k. kūpināta paprika
2 ēd.k. citrona sula
1 ēd.k. smalcināts oregano
1 smalcināta lauru lapa
1 gab. čili pipars
sāls, pipari
Grilētiem kartupeļiem:
4-8 gab. vārīti jaunie kartupeļi
1 ēd.k. eļļa
0,5 tējk. kūpināta paprika
sāls, pipari
Pagatavošana
Rīvētu vai ķiploku spiedē saspiestu ķiploku ievieto lielākā bļodā, pievieno eļļu, kūpinātu papriku, citrona sulu, smalcinātu oregano, lauru lapu un čili piparu. Pievieno sāli un piparus. Sagrieziet broilera fileju mazākos gabalos un rūpīgi iesmērējiet marinādē. Atstājiet to marinēties vismaz divas stundas vai, lai iegūtu labāku rezultātu – uz nakti. Lieciet fileju uz iesmiem un, ja vēlaties, pievienojiet paprikas gabaliņus vai svaigas lauru lapas. Grilējiet uz vidējas uguns aptuveni 30 minūtes, ik pa laikam iesmiņus apgriežot. Lai pagatavotu kartupeļus, sagrieziet tos uz pusēm un samaisiet ar eļļu, papriku, sāli un pipariem. Kad vista ir gandrīz gatava, novietojiet kartupeļus uz grila un sildiet tos 5 minūtes. Pasniedziet ar vistas iesmiņiem.
Recepte un attēls: Britt Paju