Vistas-garšaugu iesmiņi
Sastāvdaļas
600g atdzesēta cāļa fileja
1 tēj.k. sarīvēts ingvers
50ml sojas mērce
8 rozmarīna zariņi un 4 citronzāles zariņi
Salātiem:
300ml pagatavota kvinoja
1/2 arbūzs
200g fetas siers
laima miziņa
sāls
Pagatavošana
Sagriež vistas fileju un pagatavo marinādi. Marinādei sajauc sarīvētu ingveru ar saldo sojas mērci . Tad sagriezto vistas fileju pārlej ar pagatavoto marinādi. Mājās var pagatavot saldo sojas mērci, vienādās proporcijās sajaucot kopā parasto sojas mērci un brūno cukuru. Vistas gabaliņus uzliek uz garšaugu iesmiņiem – citronzāles vai rozmarīna zariņiem(Zariņiem ir jābūt pietiekoši stigriem). Vistu atstāj uz iesmiņiem marinēties aptuveni 15 minūtes . Pēc tām tos pagatavo uz grila vai pannas, līdz gaļa ir zeltaini brūna. Salātiem sagriež arbūzu, pievieno visas pārējās sastāvdaļas un samaisa. Pēc garšas pievieno rīvētu laima miziņu un sāli.