Vistas-garšaugu iesmiņi

Sastāvdaļas

600g  atdzesēta cāļa fileja

1 tēj.k. sarīvēts ingvers

50ml sojas mērce

8 rozmarīna zariņi un 4 citronzāles zariņi

Salātiem:

300ml  pagatavota kvinoja

1/2 arbūzs

200g fetas siers

laima miziņa

sāls

Pagatavošana

Sagriež vistas fileju un pagatavo marinādi. Marinādei sajauc sarīvētu ingveru ar saldo sojas mērci . Tad sagriezto vistas fileju pārlej ar pagatavoto marinādi. Mājās var pagatavot saldo sojas mērci, vienādās proporcijās sajaucot kopā parasto sojas mērci un brūno cukuru. Vistas gabaliņus uzliek uz garšaugu iesmiņiem – citronzāles vai rozmarīna zariņiem(Zariņiem ir jābūt pietiekoši stigriem). Vistu atstāj uz iesmiņiem marinēties aptuveni 15 minūtes . Pēc tām tos pagatavo uz grila vai pannas, līdz gaļa ir zeltaini brūna. Salātiem sagriež arbūzu, pievieno visas pārējās sastāvdaļas un samaisa. Pēc garšas pievieno rīvētu laima miziņu un sāli.