Vistas stilbiņi ar apelsīniem un rozmarīnu

4

Sastāvdaļas

4 gab. atdzesēti cāļa stilbi

1 ķiploka daiva

1/2 apelsīna miziņa

1 tējk. malts čili

1 ēd.k. smalcinātas rozmarīna lapas

1 ēd.k. balzametiķis

2 ēd.k. olīveļļa

sāls, pipari

Salsai:

1 gab. tomāts

1 gab. gurķis

1 gab. mazs avokado

1 gab. paprika

1 ēd.k. smalcināti pētersīļi

1 ēd.k. smalcināti sīpolloki

1 ēd.k. olīveļļa

1 ēd.k. apelsīnu un citronu sula

sāls, pipari

Pagatavošana

Saspiediet ķiploku daivu ķiploku spiedē vai sagrieziet smalkākos gabalos un ievietojiet to bļodā. Pievienojiet ķiplokam rīvētu apelsīna miziņu un apelsīna sulu, sasmalcinātu rozmarīnu, čili, balzametiķi, eļļu un sāli ar pipariem. Samaisiet visas sastāvdaļas, pievienojiet vistas stilbiņus un atstājiet tos marinēties vismaz divas stundas. Ja vēlaties iegūt labāku rezultātu, atstājiet to marinēties visu nakti. Grilējiet pār gruzdējošām oglēm 30 minūtes uz vidējas uguns, ik pa laikam stilbiņus apgriežot. Pārliecinieties, ka temperatūra uz grila nav pārāk augsta un, ja nepieciešams, pārvietojiet stilbiņus citviet uz grila. Ja iespējams, grilējiet stilbiņus uz grila ar vāku, lai gaļa izceptos vienmērīgi arī ap kaulu. Pēc grilēšanas, vismaz 10 minūtes atstājiet stilbiņus pārklātus ar foliju. Lai pagatavotu salsu, sagrieziet dārzeņus mazos kubos un samaisiet ar eļļu, citrusu sulu, zaļumiem, sāli un pipariem. Pasniedziet ar vistas stilbiņiem.

 

Recepte un attēls: Britt Paju