Vistas tikka indiešu gaumē

Sastāvdaļas

500g atdzesēta cāļa fileja

2cm lieli ingvera gabaliņi

3 ķiploka daiviņas

300ml bezpiedevu jogurts

1 ēd.k. sakapāts koriandrs

1/4 tēj.k. malts čili vai čili pārslas

nedaudz  laima sula un rīvēta laima miziņa

1/2 tēj.k.              kurkuma

1 tēj.k.  garam masala garšvielu maisījums

1 tēj.k.  sāls

Gurķu-koriandra raita:

1             neliels gurķis

2 ēd.k.  sakapāts koriandrs

1 ēd.k.  sakapāti lociņi

100ml   bezpiedevu jogurts

Šķipsniņa             koriandra un kumina sēklas

Sāls

Pagatavošana

Marinādei sarīvē ingveru, sakapā ķiploku un samaisa ar jogurtu un garšvielām. Sagriež fileju un liek marinēties vismaz uz pusstundu. Tad no filejas noņem lieko marinādi un dur to uz iesmiņiem. Ja lieto koka iesmiņus, pirms tam tos 30 minūtes izmērcē ūdenī. Grilē vidēja temperatūrā, grozot iesmiņus, lai gaļa vienmērīgi izceptos. Gaļu 5 minūtes atpūtina zem follija un tad pasniedz kopā ar raitu. Raitas mērcei sagriež gurķi un samaisa to  ar pārējām sastāvdaļām. Vēlams mērci pirms pasniegšanas nedaudz paturēt ledusskapī, lai garša būtu izteikmīgā. Tāpēc iesakām to vislabāk taisīt tūpēc gaļas likšanas marinādē. Izbaudi vistas iesmiņus ar raitu un svaigiem salātiem vai basmati rīsiem!